miercuri, 19 august 2009

Tort de Ciocolata "Ciocoterapie"





Blatul:10 oua
10 linguri zahar
4 linguri cacao
1 plic praf de copt
10 linguri faina
zahar vanilat
rom
1 pachet de unt
ciocolata(2)
5 linguri lapte


Se topeste ciocolata cu 5 linguri lapte.Se bat albusurile spuma tare,cu un praf de sare,adaugandu-se zaharul,si zaharul vanilat.



Untul se amesteca cu ciocolata topita ,apoi se pun cele 10 galbenusuri,cacao,praf de copt,faina +albusurile batute spuma.

Se coace,iar cand s-a racit se taie in 3 parti si se insiropeaza cu coniac,sau un sirop facut din zahar apa si o cescuta rom.


Crema:250 gr ciocolata
5 liunguri lapte
2 linguri unt
cacao ,pt a ingrosa crema
o lingurita nes
500 ml frisca

Intr-un vas se topeste ciocolata cu 5 linguri lapte,2 linguri unt,cacao.Cand s-a racit se adauga frisca.Daca frisca deschide la culoare crema,se mai adauga cacao pana capata culoarea dorita.

Crema se pune intre blaturi.

Tortul se glaseaza cu ciocolata topita astfel:
300gr ciocolata amaruie+ frisca 400-500 ml.Se topeste ciocolata ,se adauga frisca;pana se obtine glazura.Aceasta glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini.

Apoi tortul se orneaza cum doriti.....fiindca mi-a ramas frisca l-am ornat cu frisca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu