vineri, 8 mai 2009

Prajitura Televizor

Sfat: O prepari cu o zi inainte de servire!

Blat pandispan: 6 oua, 6 linguri zahar, 6linguri faina, 6 linguri ulei,praf de copt,esenta vanilie,lamaie.Se bat albusurile spuma,cu zaharul.Se adauga putina sare pentru ca albusurile sa se bata spuma tare.Apoi se adauga galbenusurile ,uleiul ,faina si praful de copt+esentele.Se amesteca usor,de sus in jos.















Crema:1/2 lapte,150g zahar,1-2 plicuri zahar vanilat,5linguri faina 100g unt zeama de la o lamaie.+esente daca mai este nevoie.Se fierbe faina,zaharul,laptele.Cand s-a racit se adauga untul,coaja si zeama de la o lamaie.















Blat 2 foi maro: 150 g margarina,1ou,2 linguri cacao,2 linguri lapte(smantana)1 lingurita bircabonat stins cu un pic de otet sau lamaie,100 g zahar,500g faina.Se face un aluat din care se coc 2 foi pe fundul tavii,unse cu ulei.















Crema se pune intre foi,pandispanul in mijloc .Foile se insiropeaza usor inainte de a se pune crema.

Glazura :Orice glazura se poate pune.de exemplu: 3 linguri apa,2 linguri cacao,150 g zahar,50 gr margarina.Se fierbe si se toarna pe prajitura.Eu nu am facut glazura,am pus deasupra frisca,iar deasupra ciocolata rasa.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu