miercuri, 22 iulie 2009

Prajitura cu mure


















PENTRU BLAT:
6 oua
100 ml ulei
6 linguri de zahar
2 linguri de cacao
4 linguri de faina
1 plic praf de copt



PENTRU CREMA:
500 gr branza de vaci
200gr unt
150 gr zahar
esenta de vanilie +coaja de lamaie



PENTRU GLAZURA:
1 plic Tort Gelee
250 ml. suc de visine
mure

Incep cu murele..culese de mine(se culeg asa de greu!!! nu cred ca ma voi mai duce de acum la cules de mure).




BLATUL :Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,adaugandu-se ulei cate putin ,se mixeaza sa se omogenizeze.Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Apoi se incorporeaza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la cuptorul preincalzit la 150 C pana trece testul scobitorii(aprox.25 min)

CREMA:Untul putin lichefiat(eu l-am pus un pic la microunde) se freaca cu zaharul apoi se adauga branza, esenta de vanilie si coaja de lamaie amestecandu-se bine.
Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.(30 min)

GLAZURA :Se aseaza fructele si se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine.Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee.Se lasa la fiert amestecand.



Se da prajitura la rece timp de 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu