miercuri, 20 mai 2009

Eclere rotunde!













Iata ingredientele de care avem nevoie:


PT ALUAT:

1 cana lapte,
1 cana faina,
1/2 cana ulei,
sare,
4 oua
2 linguri zahar

Se fierbe apa cu uleiul si cu sarea (un praf de sare).Se ia de pe foc se adauga faina si se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa sa se racoreasca si se incorporeaza pe rand cele 4 oua. Din acest aluat se formeaza niste bilute,care se pun pe tava de copt.
Cuptorul trebuie incins bine si se coc la foc 20-25 min. la 170C Iata in imaginea de mai jos bilutele coapte!


PT CREMA:

Sau se prepara o crema astfel: 500 ml lapte
4 galbenusuri ( sau 3 dc sunt ouale mari)
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
vanilie
zahar vanilat
25 gr unt

Galbenusurile se amesteca cu zaharul.Apoi se adauga faina si laptele.Se pune vasul bain marie la foc mic si se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase.Se fierbe amestecand pana incepe sa se ingroase,oricum se mai intareste dupa ce se raceste.Se adauga untul iar la sfarsit se adauga vanilie,zahar vanilat,alte esente sau coaja de lamaie.



In crema aceasta se poate adauga si frisca(dar asta mai mult pt torturi) sau cacao.
Este o crema care merge la orice!
Eclerele se pot prepara si cu crema din comert,crema de prajituri cu diferite arome,daca nu ai timp pentru aceasta crema.

Bilutele se umplu cu crema,cu ajutorul unei sprit.

GLAZURA:Se topeste ciocolata, se subtieaza cu ulei pina ajunge sa fie mai apoasa.

sau - 50 g unt
- 3 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apa
Se amesteca ingredientele de mai sus pana se ingroasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu