duminică, 24 mai 2009

Branzoaice


Ingrediente:
1kg branza
1 kg faina
8 oua(5 pt aluat,3 pt crema de branza)
500 gr zahar
500 ml lapte
50 gr drojdie
100 ml ulei
100 gr smantana
stafide
esente
zahar vanilat

Intr-un castron se pune faina iar intr-o cescuta se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar.Se adauga maiaua obtinuta cum am zis mai sus peste faina.Apoi 5 oua batute cu 400 gr zahar,laptele smantana si uleiul.+esentele zaharul vanilat.Se framanta aluatul astfel incat sa se incorporeze toate,apoi se lasa la crescut.


Crema de branza: se amesteca 3 oua batute cu 100 gr zahar,1 kg branza,o cescuta de lapte si 2 linguri de faina.+stafidele si esentele.(stafidele pot fi inmuiate in rom,astfel ele se umfla)







































Un comentariu: