joi, 11 iunie 2009

Prajitura Fanta

















O prajitura foarte buna si usor de realizat,dar atentie la suc,gustati inainte.EU nu am mai baut Fanta de mult timp,pentru ca nu beau sucuri acidulate,ii uitasem gustul.Prajitura cred ca iesea mult mai buna cu suc stors de mine de portocale.Dar este bunaa si cu Fanta si arata foarte bine,nu?

PENTRU BLAT:
6 oua
100 ml ulei
6 linguri de zahar
2 linguri de cacao
4 linguri de faina
1 plic praf de copt

PENTRU CREMA:
500 gr branza de vaci
200gr unt
150 gr zahar
esenta de vanilie +coaja de lamaie

PENTRU GLAZURA:
850 ml Fanta (sau alt suc)
2 plicuri de budinca de vanilie
4 linguri de zahar

BLATUL :Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,adaugandu-se ulei cate putin ,se mixeaza sa se omogenizeze.Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.




Apoi se incorporeaza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la cuptorul preincalzit la 150 C pana trece testul scobitorii(aprox.25 min)



CREMA:Untul putin lichefiat(eu l-am pus un pic la microunde) se freaca cu zaharul apoi se adauga branza, esenta de vanilie si coaja de lamaie amestecandu-se bine.
Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.(30 min)


GLAZURA:Se prepara dupa indicatiile de pe plicul de budinca ,numai ca in loc de lapte punem sucul.Se amesteca pe foc pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit un pic,se adauga peste crema.Se lasa la rece pana ce se intareste glazura.(aprox 2 ore)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu