sâmbătă, 2 mai 2009

Mainile-cartea noastra de vizita!




Mainile reprezinta cartea de vizita a unei persoane.

Mainile femeilor au personalitatea lor si exprima prin forma si culoarea lor ,mult mai mult decat s-ar crede.Ca si obrazul ele au o piele delicata si sunt supuse externe si interne.Forma si culoarea lor tradeaza o anumita sensibilitate ,varsta si uneori profesie sau chiar sanatate.Mainile au o vibratie estetica care incununeaza femeia ,si-i subliniaza frumusetea si prospetimea.

Din pacate in ultimii ani ,s-a ivit un mare dusman al mainilor femeilor:detergentul. Spalatul vaselor si in general folosirea unor agenti de curatare pot afecta pielea mainilor, ea devenind aspra si foarte uscata.Detergentul este un rau necesar in gospodarie,dar nocivitatea lui poate fi anihilata prin utilizarea manusilor de menaj.

Tehnica moderna a venit in ajutorul femeilor si le scuteste de spalatul hainelor si a vaselor de bucatarie.Dar unele piese de lenjerie fina,cu broderii si dantele,tot cu mana este mai prudent sa fie spalate.Este bine sa ungem mainile, de preferinta dupa fiecare spalat, cu preparate pe baza de glicerina.

In anotimpul rece trebuie sa purtati manusi calduroase. Atat frigul dar si vantul si caldura excesiva pot avea influente nefaste asupra pielii. Folositi o crema puternic hidratanta iarna, iar pe timpul anotimpului cald o crema cu protectie UV. Trebuie sa stiti ca aplicarea cremei se face mult mai bine daca pielea este usor umezita. Pentru a va ingriji atat pielea mainilor dar si unghiile cumparati-va creme speciale cu efect dublu, atat pentru maini cat si pentru unghii.
Daca la coate avem pielea ingrosata, cu aspect granulos, putem obtine ameliorarea introducand coatele de 2 ori pe saptamana timp de 5 minute in ulei caldut.
Ingrijirea mainilor presupune si ingrijirea unghiilor, mentinerea lor in stare de curatenie perfecta. Astfel este indicat ca o data pe saptamana unghiile sa fie taiate, pilite si curatate de pielite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu